Steun ons en help Nederland vooruit

Frans Klovert

Gemeenteraadslid, Fractievoorzitter

Nieuwerkerk aan den IJssel

Mijn naam is Frans Klovert geboren in Rotterdam (1967), historicus en al ruim vijftien jaar woonachtig in Esse Hoog (Nieuwerkerk aan den IJssel). Ik woon samen met Marielle en ben de vader van Rens en Bente. Ik werk als manager in de arbeidsbemiddeling (Recruitment, Arbo, Re-integratie en Opleidingen). In mijn vrije tijd lees ik graag en coach ik met zeer veel plezier het voetbalelftal van Rens (vv Nieuwerkerk)

Na mijn studie ben ik werkzaam geweest in zowel de publieke sector (beleidsmedewerker welzijn/ouderen, gemeente Hellevoetsluis en Spijkenisse), als in de private sector (manager bij uitzend- en re-integratiebedrijven).

Ook in mijn huidige functie ben ik dagelijks bezig met de ontwikkelingen op het gebied van zorg, (arbeids)mobiliteit en (begeleiding naar) werk. Allemaal onderwerpen die de komende raadsperiode nadrukkelijk ook weer op de agenda van de gemeenteraad zullen verschijnen.

Gezien mijn werkervaring ligt mijn voornaamste kennis en ervaring dan ook op het terrein van sociale en economische zaken, welzijn en (ouderen)zorg.

Mijn motivatie voor het werk als gemeenteraadslid komt voort uit het feit dat ik als liberaal geloof in “Vrijheid in gebondenheid”. Maximale vrijheid voor het individu, maar ieder individu is wel onderdeel van een geheel, de samenleving.

Vanuit die gedachten ben ik er van overtuigd dat de gemeente Zuidplas de komende jaren niet om D66 heen kan. Onze sociaal liberale, pragmatische inbreng is nodig om de komende forse uitdagingen op het gebied van decentralisatie en overheidsfinanciën aan te kunnen. Daarbij zijn persoonlijke vrijheid, eigen verantwoordelijkheid en eigen regie voor mij belangrijk. Maar wel met als belangrijke voorwaarde dat daar waar het niet lukt, de overheid desgevraagd kan bijspringen.

Ik ben in ieder geval bereid om met passie en daadkracht mijn steentje bij te dragen en de inwoners en bedrijven in Zuidplas met gedrevenheid te vertegenwoordigen.

Meer van Frans Klovert