Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 13 mei 2020

Lichtpuntjes erbij in Nieuwerkerk

Bij het fiets- en voetpad nabij Sportpark Dorrestein en sportcentrum Parkzoom in Nieuwerkerk zijn er sinds kort nieuwe lichtmasten geplaatst.
D66 raadslid Chantal Bon-Van de Griek is trots dat de verlichting een feit is.

D66 Zuidplas had om extra verlichting gevraagd op dit voorheen donkere pad en een motie ingediend om de verlichting voor elkaar te krijgen. Van het pad wordt veelvuldig gebruik gemaakt in de avonduren, o.a. door de (jonge) leden van de voetbalvereniging, de hockeyvereniging en gebruikers van het Polderbad.  Dat maakt het extra belangrijk dat de route veilig en gebruiksvriendelijk is. De veiligheid voor de sportende jeugd staat hierbij voorop. Ook wordt het pad zo aantrekkelijker om lopend of op de fiets naar de sportclubs te komen.  In samenspraak met de omwonende en de sportvereniging is de verlichting nu een feit.