Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 5 december 2017

D66 vraagt 1 loket sociaal domein

Bij de raadsbehandeling van het armoede- en schuldenbeleid heeft D66-raadslid Frans Klovert gepleit voor 1 loket en 1 portaal voor het gehele sociaal domein.

Er is veel gebeurd en hard gewerkt sinds de gemeente verantwoordelijk is voor de uitvoering van de maatschappelijke ondersteuning en jeugdzorg. De gemeente heeft een helder beeld wat ze wil met voorkomen, verhelpen en beperken van schulden.

Maar weten de inwoners de weg? Frans Klovert merkt regelmatig dat hulpverleners elkaar niet weten te vinden. Laat staan dat inwoners het juiste loket vinden – of adequaat worden doorverwezen.

Vandaar dat Klovert namens de D66-fractie nogmaals een pleidooi hield voor het inrichten van 1 loket en 1 portal voor de inwoners van Zuidplas. Hij hoopt dat daarmee ook achter dat loket de bekendheid over en weer toeneemt.